143 години от гибелта на Апостола

    Всеки народ има своите герои… В 13-вековната история на българската държавност народната памет е съхранила плеяда личности, посветили се на българската кауза през различни епохи. На върха на пантеона на героите е Васил Левски. Левски е национална икона, но и реален хуманист, човек, чиято философия на саможертва пред олтара на Отечеството е събрана в едно-единствено изречение: „Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си.”

    Не случайно народът е избрал да почита  подвига на Левски в деня на неговата смърт. 19-ти февруари 1873 г. - денят, в който завършва земният път на Васил Иванов Кунчев  и започва безсмъртието на Апостола.  

    Учениците от 25 ОУ „Д-р Петър Берон” отбелязаха годишнината от смъртта на Левски. Впечатляващи портрети, подредени в коридорите на училището, нарисувани с любов и талант, привличат погледите на учители и ученици. Всеки клас отбеляза гибелта на героя с беседа, литературно четене или разговор. Проектите, изработени от децата, са доказателство, че и днес имаме нужда от национална гордост.

    В деня на годишнината ученици от 7а клас в знак на признателност ще поднесат цветя на паметника Левски.