Зелено училище 2015

Незабравими мигове от Зеленото училище


    От 20 до 24 април учениците от I б, Iг, 3а, 3б, 5,6 и 7 клас бяха на Зелено училище в Пампорово. Още с пристигането си в курорта всички разбраха, че ги очакват незабравими преживявания.
    Всеки ден, след приключване на учебните занятия, на учениците бе предоставяна възможност за разнообразна развлекателна дейност-екскурзии, фитнес, плуване, дискотеки, сцена за изява на вече известните ни и на все още неизявявали се
дарования. Радващо е, че абсолютно всички се включиха с огромно желание и ентусиазъм в мероприятията. Всяка вечер ставахме свидетели на една благородна надпревара на идеи и талант.

    С особен интерес протече организираната караоке вечер. Непрекъснато растеше броят на желаещите да се изявят, не стихваха аплодисментите в залата. Дори мачовете на любимите футболни отбори, които децата категорично заявиха, че ще гледат, останаха на заден план.
    Вълнуващо преживяване за учениците беше и посещението в Училището за фолклорни изкуства в Широка лъка. Бяхме допуснати на репетицията на оркестъра от различни народни инструменти-гайда, кавали, гъдулки, мандолини, контрабас. Децата се насладиха и на хубавата народна музика, и на изпълненията на младите възпитаници на училището.
    Много емоции донесе и разходката из Слънчевата система в планетариума на гр.Смолян. Близо час, притаили дъх, очаквахме среща с други цивилизации. И макар да не се осъществи такава, остана надеждата, че не е далеч денят, в който за хората няма да има тайни нито на земята, нито на небето.
    Паметна за децата от начален курс ще остане и импровизираната сцена на таланта. Особено ентусиазирани бяха първокласниците, които нетърпеливо чакаха реда си за изява и ни впечатляваха с изпълненията си. Много овации събраха и третокласниците, които доказаха, че ще са достойни следовници на по-големите възпитаници на училището ни. Не по-малко удовлетворени и горди бяха и преподавателите-както от успехите на своите питомци, така и от факта, че 25 ОУ наистина е Училище за победители.
    Би било несправедливо, ако не отбележим, че за приятното пребиваване в Пампорово допринесоха и отличните условия в хотела, и разнообразната и вкусна храна, и разбира се, работата на аниматорите.
    Знае се, че всяко начало има край. Но всеки край е надежда за ново начало. Именно с такава нагласа си тръгнаха учениците-с надеждата за нови, по-вълнуващи преживявания, за успешни делници и незабравими празници.