Зелено училище в гр. Хисаря

 

 

    От 21 до 25.03.2016г. бе проведено зелено училище в град Хисаря за учениците от 2 и 4 клас на 25 ОУ „Д-р П. Берон”.

    Още първия ден групата посети къщата на великия български поет Иван Вазов. Децата имаха възможността да се запознаят с родословното му дърво и историята на неговото семейство. Всеки ден имаше организирана програма, включваща екскурзии, плуване, дискотека, бал с маски и вечери на талантите. 

    Бяха посетени градовете Карлово и Калофер. Забележителностите, които учениците видяха бяха къщата-музей на Васил Левски и величественият паметник на Христо Ботев. Децата имаха възможността да се любуват на невероятната гледка към град Калофер. Беше посетена и тракийската гробница в село Старосел, която е запазена с цялото си великолепие и е съхранила в себе си духа на древните траки.

    В последния ден от своето приключение учениците посетиха втория по големина град Пловдив. Направена бе разходка по тесните калдъръмени улички в стария град, която продължи през античния амфитеатър и завърши при неповторимите пловдивски тепета с удивителната им  гледка към града.

    За доброто настроение се погрижиха и аниматорите, които се стараха през цялото време учениците да се забавляват. Децата си тръгнаха с усмивка и позитивни емоции от весело и смислено прекараната седмица  в град Хисаря.