Празник на шахмата

    В навечерието на 24 май – светлият  празник на славянската писменост и култура,  Район „Красно село-СО и Народно читалище „Средец” организираха шахматен празник за децата от  района. В празничния турнир най-активно се включиха малките шахматисти от 3б клас. 

    За да бъдат по-добри в овладяването на тънкостите на този интелектуален спорт, малките участници бяха наставлявани от трима известни български шахматисти: ГМ Маргарита Войнска – олимпийски вицешампион и многократен шампион на България за жени, ГМ Петър Великов и Лозана Несторова – засл. треньор по шахмат.

    Гости на празничния турнир бяха и представители на районната администрация, сред които заместник-кметът Грети Стефанова. От името на кмета на Район „Красно село” Христо Апостолов тя връчи на  участниците подаръци – комплект за игра и енциклопедия за шахматисти, която да им помогне да овладеят в детайли изкуството на шахмата.


 

 

Гордост за 25 ОУ "Д - р Петър Берон"

    На 15.02.2016г. Велизар Велков, ученик от 4б клас, спечели 3-то място на Градското първенство по ски след оспорвана битка между 35 състезатели от I-ва възрастова група (III - IV клас).

Димитър Росенов Райкин от 7”Б” клас на 25 ОУ „Д-р П.Берон” -

ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО ФЕХТОВКА

    На 6.11.2015г. в хотел „Рамада” в Столицата се проведе състезание по фехтовка до 14 години за Европейската купа. Участваха повече от 80 състезатели, над които нашето златно момче успя да надделее.

    На финала , в който играе срещу украински състезател, Димитър губи с 8:3 преди почивката. След това обаче обръща резултата и след оспорван бой побеждава с 15:13.

    Да поздравим Димитър и да му пожелаем да е здрав и все така упорит във всичко, с което се занимава!

Таекуон-До за купа "Левски"

 

 

VI открито пътвенство по Таекуон-До за купа „Левски“

    На 23-ти февруари 2014 г., в гр. Елин Пелин, общинска спортна зала “Инж. Янко Янков“, се проведе VI открито първенство по Таекуон-До ITF за купа „Левски”. Организатори на събитието бяха Таекуон-До Клуб „Левски“, Спортен клуб „Левски“, Спортна Асоциация МВР, Централен полицейски Таекуон-До клуб, Българска Aсоциация по Таекуон-До и Община Елин Пелин. Турнирът бе в подкрепа на инициативата „Млади приятели на полицията“ и бе част от честванията на 100 годишния юбилей на Спортен клуб „Левски“. Състезанието се проведе под патронажа на кмета на община Елин Пелин г-жа Галя Георгиева. В надпреварата се включиха 234 участника от 24 клуба от следните категории: деца (6-7, 8-9, 10-11 и 12-13 години), юноши и девойки (14-17 години) в индивидуалните дисциплини: туль, спаринг, специална техника и силов тест .
    Отборът на ТК „Левски“ от 25-то ОУ „Д-р Петър Берон“ бе съставен от 7 състезателя: Дамяна Калайджийска, Калина Климентова, Лилия Тодорова, Калоян Маринов, Изабела Николова, Светлозар Гервазов и Теодор Райчев.
    В дисциплината туль – момичета 6-7 години, 9 гуп Калина Климентова завоюва сребърен медал, а Дамяна Калайджийска спечели бронзовия медал.
След оспорвана надпревара, шампионка в дисциплината туль – момичета 8-9 години, 8-7 гуп стана Изабела Николова.
За първи път купа „Левски“ се излъчваше онлайн в сайта на СА-МВР, като само в рамките на състезателния ден имаше над 10 000 включвания на зрители.

По-долу можете да намерите линк към видео-материал от състезанието.

https://www.youtube.com/watch?v=wwzZ7M1Nt3U&feature=youtu.be


Явор Тасев

ТК „Левски“
Треньор в 25-то ОУ „Д-р Петър Берон“