В народния календар Баба Марта е много почитан и емоционален български обичай. На 1 март всички българи си закичваме мартеница. Тя е символ на здраве, плодородие, дълъг живот. 

    Учениците от 25 ОУ изработиха саморъчно мартенички. С тях ще закичат приятелите си. Мартеници и картички, сътворени от децата, ще поднесем в Столична голяма община, в Министерството на образованието, в Регионалното управление на образованието, в община Красно село. Ще зарадваме и малчуганите от 80, 114 и 93 ОДЗ. 

    ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! 

    Да се закичим с мартеници - да прогоним всяко зло и само доброто да ни съпътства! Да си пожелаем здраве, благополучие и мъдрост!

 
Още снимки може да видите тук
 
 

 

Участие на 25 ОУ в 

Първи столичен конкурс за мартеница

 
    Учениците от 25 ОУ с радост се включиха в първия по рода си конкурс "Българската мартеница - идентичност и красота", организиран от РУО - София-град. В първия кръг на конкурса вътрешно-училищна комисия оцени мартениците и отличи по три детски мартеници във всяка категория, които ще продължат своето участие в следващия кръг на градско ниво. 
    Най-добре представилите се класове като цяло са 1"а", 1"д", 4"а" и 4"в". Именно от тези класове са и отличените за втори кръг ученици. Да им пожелаем успех!
Снимки на мартениците може да видите тук
 

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

 

 

С идването на 1 март идва и пролетта, а пролетта е здраве, слънце и любов! 

Честита Баба Марта и нека тя ви донесе много здраве, слънчеви дни и много топлина в сърцето!

    Учениците от 25 ОУ подариха ръчно изработени мартенички на децата от 80 ОДЗ "Приказна калина" и 114 ЦДГ. С мартенички зарадваха и възрастните хора от Старчески дом за хора с деменция. По случай 1 март 25 ОУ поднесе своите пожелания за здраве и късмет в Община Красно село.

 

  

Повече снимки може да видите тук