21.11 - Ден на християнското семейство

 

    Учениците от 2-ри клас  отбелязаха по подобаващ начин един от най - почитаните и тачени от народа ни празници - Въведение Богородично. Почетен гост на нашата презентация бе г-жа Ани Спасова - пом. директор на 25 ОУ "Д-р Петър Берон". Посланието, което децата отправиха, бе кулминационната точка, защото всички го почувстваха истински и със сърце!

    Обичайте и уважавайте родителите си, семейството си, близките и приятелите си! Бъдете окриляни от вярата,надеждата и любовта, защото това са добродетелите, които ни крепят и сплотяват! Честит празник на всички български семейства! Нека Света Богородица ни закриля и пази!

 

Как учениците отбелязаха този ден може да видите тук
 

 

Ден на християнското семейство

 

 
    25 ОУ отбеляза Деня на християнската младеж и семейство на 21.11.14г.
    Денят бе отбелязан с няколко инициативи. Изложба „Моето семейство” с рисунки, сътворени от ученици от 1 до 7 клас в часовете на Е.Николова и Н. Серафимова, преподаватели по изобразително изкуство.
    По класове бяха изготвени тематични кътове   „Ретро-снимки на моето семейство” и „Книжките на мама”. Впечатлиха изложбите на 1а, 1б, 2а, 2б, 2в, 3б, 4а,б,в, 5б, 6б класове. Духовният аспект на празника внесе нещо повече като атмосфера  в тези класове.
    Майките и бабите се бяха постарали да приготвят не само вкусни, но и невероятно красиви лакомства, с които децата се почерпиха.
    Празникът не бе отбелязан, за съжаление, единствено от 7-те класове.
    Най-тържествено празникът бе отбелязан в 5а клас. След часовете класната стая се превърна на уютна зала, в която родители, ученици и гости споделиха кратката програма, посветена на християнския празник Въведение Богородично и традициите на честването му като ден на християнското семейство.
    Да благодарим на всички родители, ученици и преподаватели, които внесоха светлина и радост в сърцата на всички в 25 ОУ в този ден.