Коледен Благослов

 

    Под този наслов протекоха всички коледни мероприятия в 25 ОУ „Д-р Петър Берон“. Те стартираха с традиционния вече за училището ни „Бъдник“, чиито искри запалиха огъня на съпричастието, любовта и надеждата в голямото ни училищно семейство. В продължение на една седмица, учениците мериха сили в различни спортове, а на 21 декември изявиха своя разнороден талант пред родителите си в благотворителния коледен концерт.

    На сцената излизаха едни след други и малки, и големи, за да отправят към своите ученици, учители и близки сърдечните си пожелания за здраве и благоденствие във всеки дом. Невероятно коледно настроение, удовлетворение от случващото се на сцената личеше във всеки поглед и жест на присъстващите. Много усмивки и бурни аплодисменти съпровождаха изпълненията на участниците, доказали за пореден път, че в нашето училище децата развиват не само интелекта си, но и своите заложби, че 25 ОУ е наистина най-добрият избор!

    Отбелязването на най-светлия християнски празник в училището ни имаше още един акцент – човещината, добротворството, хуманността. Всички ученици и учители откликнаха със желание на призива на г-жа Надка Христова – директор на училището, за проява на съпричастност и благодетелност към децата от Хитрино. Само за няколко дни бяха събрани парични средства и подаръци, които изпратихме с обич и надежда, че стореното ще стопли сърцата на пострадалите, ще им покаже, че не са сами в тези тежки дни.

    Проявеното затрогващо съчувствие доказва и още нещо: че усилията ни не са напразни, че в нашия общ училищен дом всички помнят най-християнския завет – „Обичай ближния си както себе си“.

Снимки от благотворителния базар може да видите тук

Не е скъпо, но е вечно

чувството, че в този свят

има правило сърдечно:

даваш ли, ще си богат!

 

    В духа на Коледа на 21.12.2016 г. в 25 ОУ „Д – р Петър Берон“ се състоя благотворителен концерт – едно от значимите събития в живота на децата и техните родители и учители.

  Вълшебното начало с прекрасна музика и светлини прикова вниманието на зрителите. А всяко следващо изпълнение на нашите таланти предизвикваше възторг и наслада. Акцент в програмата бяха фолклорните обичаи, свързани с празника, съчетани с прекрасните народни танци на момичетата от шести клас и коледарската благословия на момчетата от седми клас. Децата от I и II клас предизвикаха симпатиите на всички с изпълненията си, които завършиха със стихотворението „Доброто“ – едно красиво благопожелание.

    А после последваха и весели песни, и модерни танци, и забавна импровизация с Дядо Коледа. Звучаха любими песни: „Merry Christmas”, „Да протегнем ръка“, „Детска планета“ – изпълнени артистично и емоционално.

    Сцената грееше в коледни декори, а в очите на децата блещукаха светлините на радостното очакване, на щастието от себеизявата, на топлотата на сърдечното общуване.

    Нека и този път Божият благослов стигне до всяко сърце, да съпътства добрите помисли и дела на всеки от нас, да ни прави по – хуманни и състрадателни!

Повече снимки може да видите тук

Традиционният празник „Бъдник” –

за втора поредна година в 25 ОУ „Д-р П.Берон”

    Отново сме в навечерието на Рождество Христово - празникът на светлината, омаята, любовта. Отново е 15 декември и за втори път на тази дата 25 ОУ празнува своя  Бъдник.

    Бъдникът  подържа огъня  в огнището през коледната нощ. А огънят е символ на живота и топлотата между хората. Над неговите пламъци надеждата сгрява заледените ни пръсти и в душите става светло  и  радостно. И колкото повече са искрите, толкова  по-успешна  и благословена ще бъде годината.

    Всеки клас - от най-малките в подготвителните групи до седмокласниците -  бе подготвил маса с красиво поднесено коледно блюдо и изделия, изработени от сръчните ръчички на децата.

    Във всеки дом  с най-много  нетърпение и обич  очакват  коледарчетата – предвестници на здраве и  благоденствие. И в нашето училище посрещнахме коледарчета от четвърти и шести клас, които  благословиха  официалните гости , учениците, учителите и родителите.

    Стопанката на 25 ОУ „Д-р П.Берон” - г-жа Надка Христова, директор на училището, приветства всички присъстващи и да  даде  старт на  коледните мероприятия – спортен турнир, изложба и благотворителен базар.

    Началото на коледния спортен турнир бе поставено от двама седмокласници – Александър и Пламен - с демонстрация на борба - един нетрадиционен за нашето училище спорт -

    Официални гости бяха кметът на район Красно село г-н Христо Апостолов, заместник кмета на районната администрация – г-н Калин Николов и г-жа Катя Никова от Министерството на образованието и науката.

Повече снимки може да видите тук

25 ОУ „Д-р П.Берон” с традиционен поздрав към децата от

114 ЦДГ и 80 ОДЗ „Приказна Калина”

    За поредна година в навечерието на Коледните и Новогодишни празници нашето училище поздрави децата от двете детски заведения. Този път учениците от 4”Б” клас с класен ръководител Цв.Бозаджиева изнесоха представлението „Най-съкровеното желание”. С него поздравиха в два поредни дни децата от 114 ЦДГ и 80 ОДЗ „Приказна Калина” и техните учители. Нашите ученици показаха артистични умения на сцената – рецитирах, пяха, играха, а подаръците, които поднесоха на малчуганите изработиха саморъчно. В постановката се включиха Гергана, Златина и Цветан от 7”Б” клас. Те проявиха освен актьорски, и художествени умения като изработиха декорите за представлението под ръководството на преподавателя си по ИИ – Н.Серафимова.

 

Повече снимки може да видите тук

Коледно настроение в 25 ОУ

    В навечерието на коледните и новогодишни празници децата и учениците на 25 ОУ твориха, пяха, танцуваха, спортуваха. Настроението, което се усеща в класните стаи на 25 ОУ е отлично. 

    Да си пожелаем весели празници, пълни с топлина и добрини и здрава и честита 2016 година!

 

 

Бъдник в 25 ОУ 2014

 

 

    Нарекохме празника  БЪДНИК. По стара традиция в нощта преди Рождество, когато цялото семейство се събира, в огнището се слага голям пън, бъдник, който поддържа огъня. Така бъдникът е символ на уюта и топлотата между хората.

    Наредихме и трапеза. Трапезата пък за българина символизира надеждата за благоденствие.

    Името БЪДНИК е и от бъднини, бъдеще.

    И така - нека посланието на празника ни е –  ТОПЛОТА, НАДЕЖДА, БЪДЕЩЕ!

    Г-жа Христова – директор на училището –  представи гостите и откри празника. Наши гости бяха г-жа Парнева, представител на районна администрация Красно село, председателя на Училищното настоятелство г-жа Моника Ковачка и журналисти от вестник „Аз Буки” .

    Всички деца и ученици, преподаватели и гости на 25 ОУ разгледаха и опитаха от вкусната и красива трапеза. Участниците – деца и родители - бяха вложили любов и фантазия в своите изделия, а класните ръководители и възпитатели се бяха погрижили всичко да бъде естетично и апетитно поднесено.

    Вокалните групи - от 4б кл. с класен ръководител В.Кирова и прогимназиален етап с ръководител М.Лешкова - поднесоха музикални поздрави и внесоха радост в празничното настроение на всички.

    Украсата и сурвачките, които ученици подариха като символичен подарък на гостите са изработени в часовете по ИИ при Е.Николова и Н.Серафимова.

    Специална комисия ще отличи класовете, поднесли по най-атрактивен и близък до традициите начин своите красиви печива и ястия.