Откриване на учебната 2016 – 2017 година

 

    На 15 септември отново пристъпваме прага на нашето училище.

    Едно малко училище с големи идеи, училище, изградено върху традиции, творящо образователни стратегии; едно старо училище, устремило взор към нови хоризонти; 25 основно училище – Училище за победители!

    Посрещаме новата 2016 – 2017 учебна година с над 100 първокласници, с обновена материална база, мотивирани и амбицирани за нови постижения. Нека продължим и умножим успехите, с които да се гордеем!

    На всички ученици, родители и учители:

    На добър час!

                                                                           Ръководството

                                                                           на 25 ОУ „Д – р Петър Берон“

Снимки от празника може да видите тук

15 юни в 25 ОУ "Д - р Петър Берон"

 

   От всички празници в училище празникът за завършване на учебната година е най – прекрасният, защото е празник на радостта и красотата.

    От всички празници този е най – стойностният, защото е ден за равносметка и надежда.

    На прага на промяната седмокласниците се разделят с 25 ОУ. Звучат приветствия от директора, учители и приятели; благопожелания и напътствия, съвети и поздравления:

„Бъдете трудолюбиви, бъдете напористи,

бъдете достойни възпитаници на нашето училище!“

    Цветята и усмивките трудно прикриват вълнението, което издайнически наднича в очите. „Колко умилително смешни сме били само преди няколко години!“                 

    Снимките на екрана ретроспективно припомнят за годините в 25 ОУ. Първото докосване до приятелството, доверието, разочарованието... Първият успех, макар и малък, но твой...

    И политат балони към висинето – по един за всяка година в училище. Нека така летят мечтите ви, нека винаги е възвисен духът ви!

    На добър път!

 

                                                                                                                                                                    Ангелина Петрова

учител по български език и литература

 

Четирдесет и четири момичета, момчета

по  труден път поемат отсега,

четирдесет  и  четири  момичета,  момчета

ни  казват  сбогом  с  мъничко  тъга.

Четирдесет  и  четири  пътеки  ще  поемат

и  всеки ще изкачва своя  връх,

съдбата си в ръце ще вземат

и  ще  научат  те  урок  такъв:

че  Свободата  не е  само  волност

да  сториш  всичко, за което си мечтал;

че  Зрелостта  е  тежка  отговорност

за  всеки  твой  успех  или  провал.

Довиждане!  Пътеките  ви  чакат...

Вървете!  Вий  вече  сте  пораснали  деца.

Нека  пътят  ви  напред  да е  прекрасен!

Пред  трудностите  никога не  свеждайте  глава!

Вървете...!  И  нека  да личи  след  вас  следа!

Да  ги  дарим  със  обич  и  да  ги  изпратим,

да  съхранят  навеки  този  ден!

Да  отнесат  в  сърцата  си  чудесен  спомен,

на  дните  тук  прекарани

задълго  да  останат  в  плен!

Поздрав към седмокласниците от 6а клас

Снимки от празника може да видите тук

25 ОУ „Д-р Петър Берон” откри новата 2015/2016 учебна година

 

       На 15 септември в 25 ОУ бе тържествено открита новата учебна година.

Със задоволство ръководството и учителите  отбелязват факта, че тази година в училището ще учат рекорден брой първокласници.

       В утрото на първия учебен ден дворът на училището се изпълни с грейнали детски лица и усмивки. На тържеството присъстваха и много родители и близки. Официални гости бяха г-жа Милена Дамянова – председател на комисията по образование и наука в 43-тото Народно събрание, инж. Пламен Църноречки – кмет на община Красно село, г-жа Милена Тодорова – старши експерт ОСО в РИО – София-град и г-жа Моника Ковачка – председател на Училищното настоятелство.

Госпожа Надка Христова - директор на училището, приветства всички и както повелява обичаят, обяви началото на новата учебна година.

       Училището за победители – „Д-р Петър Берон” изпрати в небесата балони с цветовете на българското знаме като символ на желанието ни за духовно извисяване.

Откриване на учебната 2014 - 2015 г

 

 

    25 ОУ „Д-р П.Берон” откри новата 2014/2015 учебна година

    15 септември – едва ли има друг празник, който да буди толкова светли чувства, да изпълва сърцата с дълбока радост и възторг! Точно такъв беше той за учениците, родителите и учителите на 25 ОУ „Д-р П.Берон”.

    В ранното свежо утро на първия учебен ден дворът на училището се изпълни с грейнали детски лица, с топлина и обич, с ухание на цветя и усмивки. Все още в плен на ваканционните емоции учениците се строиха, за да посрещнат националното и училищното знаме. Последваха поздрави от децата и родителите, отново зазвучаха любими училищни песни. Госпожа Надка Христова-директор на училището, приветства всички със светлата дата и, както повелява обичаят, даде старт на новата учебна година.

    Разбира се, най-много вълнение се четеше по лицата на първокласниците, които тази година са рекорден брой. Те прекрачиха прага на училището заедно със своите класни ръководители, в чиито ръце положиха и красиви букети, и желание за неповторими споделени мигове, и надеждите си за щастливо детство, но и за пълноценно израстване, съзряване и реали-зация.

    Да, този празничен ден бе изпълнен с много светлина- светлината на приятелството, обичта, усмивката, младежкото дръзновение. И не би могло да бъде по друг начин, когато си част от едно училище с 90-годишна история и традиции, от Училището за победители – „Д-р Петър Берон”!