Патронен празник в 25 ОУ

 

    На 28.03. нашето училище отбелязва своя патронен празник. На този ден припомняме делата на нашия патрон д-р Петър Берон и имената на други радетели на българщината. В часа, посветен на българските възрожденци, учениците разказваха за родолюбивите ни предци и с гордост констатираха приноса на много заслужили  българи за духовната и политическа свобода на Отечеството.

    След официалната част последва истинско веселие. За учениците бе организиран бал с маски. Аниматори се погрижиха за доброто ни настроение. Патронният празник беше поредното незабравимо преживяване в 25 ОУ.

Още снимки от празника може да видите тук

Празник на буквите

 

    На 28.03.2016г. първокласниците от 25 ОУ "Д-р Петър Берон" проведоха Празник на буквите - събитие с особена стойност за всяко българско дете. Най - малките ученици се сбогуваха със своя пръв помощник по български език - Буквара, в деня, в който 25 ОУ чества Празник на училището. Той е посветен на неговия патрон - Д-р Петър Берон, съставил първия български учебник - "Рибен буквар", през 1824г.

    Съвпадението на два значими празника създаде весела, приятна и емоционална атмосфера за всеки първолак. В този ден имаше забавни образователни игри, песни и танци, в които участваха всички първи класове и получиха грамоти с поздравления.

 

Повече снимки може да видите тук

Патронен празник под надслов "Сцена на талантите"

 

    На 27 март 2015 г. 25 ОУ „Д-р П.Берон” за деветдесет и първи път в своята история отбеляза традиционния си патронен празник.

    Тази година сцената бе отворена за изяви на учениците, които да представят разнородните си таланти. Песни, фолклорни и модерни танци, басни и стихотворения…а петокласници рисуваха наживо на сцената.

    Родители, учители и гости на 25 ОУ се насладиха на емоционалните и непринудени, пълни с пролетен дух изпълнения на ентусиазираните деца и ученици.

 

С  обич  и  усмивка  през  времето

 


    Под това мото протече юбилейният концерт, посветен на 90–годишнината от създаването на 25 ОУ „Д–р Петър Берон”, състоял се  на 27.03.2014 г. в залата на УАСГ. Събитието се превърна в невероятен празник, на който наистина си дадоха среща традицията и младостта, обичта и усмивките. Разбира се, в препълнената зала имаше и много сълзи – от умиление, топли спомени, радост и гордост.
   Още с появяването си на сцената двете очарователни водещи – петокласничките Гери и Злати, повишиха емоционалния градус  в залата. Присъстващите се запознаха с историята на училището от създаването му през 1924. С нестихващи аплодисменти бяха посрещани и изпращани и настоящите Беронови наследници. С огромно желание и майсторство те изявяваха своя разностранен талант – рецитираха,рисуваха,пяха и танцуваха в различни стилове. Прозвучаха и първите им поетически опити като специален поздрав към техните учители. А с изпълнението на песента „Излял  е  Дельо хайдутин” под съпровод на гайда шестокласничката Денислава буквално  взриви залата и я изправи на крака.Изявите на учениците не оставиха никакво съмнение, че имената на голяма част от тях ще обогатят славната летопис на училището.
    Празникът на учителите и учениците от 25 ОУ„Д–р Петър Берон” бе споделен и от много техни приятели. Юбилярите получиха цветя и  поздравителни адреси от редица държавни институции и организации. Бяха удостоени и с  личното внимание на народните представителки Корнелия Нинова и  Ваня Добрева, която  е и  емоционално  свързана с училището– тя и дъщеря й  са  негови възпитанички. В  качеството си на председател на  Комисията по образование и наука  г–жа  Добрева връчи плакет на Народното събрание по случай  празника и впечатляващите успехи на педагогическия колектив.
    Убедени сме, че  90–годишният юбилей ще  остане незабравима дата в историята на училището, ще окрили повече надежди, ще изпълни с още по–голямо вдъхновение и ентусиазъм учители  и  ученици за покоряване на нови, по–високи върхове. За  многая лета и  на  добър час!