Един (не)типичен урок по география и икономика

    Часовете по география и икономика преминават динамично и приятно за учениците. С особен интерес се включват в подготовката и осъществяването на иновативните уроци. 7б клас имаха за задача да изготвят и представят свои проекти, свързани със страните на Азия.

    По време на урока  учениците се проявиха не само като преподаватели, но и поднесоха новия материал по нетрадиционен начин, избран от самите тях. Новите знания бяха поднесени от Златина, Гергана, Кристиян и Цветан от 7б клас не чрез традиционния лекционен метод, а чрез специфичните песни и танци, характерни за Русия, изиграни от самите тях пред техните съученици и пред ръководството на 25 ОУ „Д – р Петър Берон“, присъствало на урока.

    Определено смятаме, че в подготовката и осъществяването на такъв тип уроци учениците се включват с по-голямо желание, провокира се творческото им мислене и желанието им за придобиване на по-голям обем от знания. Надяваме се интересът към тази наука да се задълбочава и седмокласниците да бъдат още по – креативни в осъществяването на своите идеи.

    

Още един (не)типичен урок по география и икономика

    В часa по ЗИП География и икономика учениците от 5а клас влязоха в ролята на преподаватели. Те имаха за задача да изготвят проекти за планетите от Слънчевата система и да ги представят пред своите съученици и ръководството на 25 ОУ „Д – р Петър Берон“.

    Това беше предизвикателство за тях, понеже за пръв път се сблъскват с такава задача. Въпреки това се включиха с голямо желание и любопитство. Темата провокира учениците да направят наистина интересни проекти и те се справиха чудесно.

    Върху постерите учениците изобразиха своето виждане за планетите. Също така успяха да подберат най – подходящата и интересна информация за тях. „Изобретателите“ направиха и мини модели на планетите, което допринесе за придобиване на по – добра представа за това, как изглеждат тези небесни тела.

    Петокласниците се справиха отлично в ролята на учители, но тепърва им предстоят още по – интересни и забавни задачи, в които те ще прилагат наученото по география и ще усъвършенстват своите умения.

Повече снимки може да видите тук