Проект "Погледни"

 
    Участие на 25 ОУ „Д-р П.Берон” в проект ”ПОГЛЕДНИ”
    През ваканционните месеци юли и август, училището ни се включи в проект на Столична община - „Погледни”. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на СО Програма Европа 2014 и се осъществява в подкрепа на кандидатурата на софия и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019г. Организация: Фондация „Региони за европейско разширение”.
    „Погледни” е вглеждането през фотообектива към красивите, културните и историческите места, създаващи характера на столицата. Учениците от фотоклуба на Невена Серафимова при 25 ОУ се присъединиха към фотолюбители, деца и възрастни, и показаха своята София в интернет платформата „Погледни софия”, която ще става все по-богата панорама на града. Ученици от първи до седми клас, под ръководството на своя преподавател, Н.Серафимова, заснеха и изпратиха повече от 150 фотографии, отразяващи специфично детския, добър поглед към София - не само представителни сгради, но и малки прекрасни кътчета от квартала, където живеят и учат. От кадрите ни завладява духът и характерът на тези места, традицията и модерността на столицата, видяни и почувствани от малките фотографи.
    20 от фотосите, получени от организаторите бяха селектирани от специално жури и изложени в парк „Врана” на 10.09.14г. Две от отличените творби са на възпитаници на 25 ОУ. Иван Ставров от 6а кл. и Миглена Сотирова, бивша седмокласничка. Откриването премина тържествено, официалните лица, гости на изложбата, поздравиха както организаторите, така и младите таланти в областта на фотографията.
    Участието в този позитивен проект, както и изложбата на отличените фотоси са чудесен подарък за всички участници, преподаватели и приятели на 25 ОУ в навечерието на празника на нашата столица!
    Благодарим на организаторите и до нови ползотворни срещи!