Грамоти за ученици от 25 ОУ”Д-р П.Берон”

 от „Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели”

 

    И тази година 25 ОУ се представи достойно в третото издание на „Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели” на ИКЕА. В него се търсят малки дизайнери с голямо въображение, за да бъдат превърнати техните рисувани чудати герои в истински плюшени играчки от специалната серия SAGOSKATT. Конкурсът е част от инициативата "Време е за игра, време е за добри дела", която подкрепя правото на всяко дете да играе и да се развива.

    В часовете по Изобразително изкуство на Невена Серафимова учениците от 1в, 1г и 4а класове създадоха прекрасни проекти за вълшебни герои. Тридесет и шест /36/ деца бяха отличени с грамоти и продължават надпреварата за голямата награда, а именно - техният герой да бъде превърнат в плюшена играчка.

    Гласувайте за вашите рисунки - фаворити от 21 до 27 ноември 2016 г. на ikeaplay.bg. Първите финалисти ще бъдат трите рисунки, събрали най - много гласове. Специално жури ще избере останалите 17 финалисти.

    20 финалисти ще бъдат обявени на 5 декември 2016 г. на IKEA.bg, ikeaplay.bg и на Facebook страницата на ИКЕА.

    Церемонията по награждаване ще се проведе нa 18 декември в Музейко, когато ще бъде открита и изложба с рисунките-финалисти.

20-те рисунки-финалисти от България ще участват на финалния етап на конкурса в ИКЕА Швеция. Февруари 2017 г. ще бъдат избрани 10 победители от международния етап на конкурса, чиито рисунки ще бъдат превърнати в плюшени играчки от специалната колекция на ИКЕА SAGOSKATT.

Картините на децата може да видите тук

25 ОУ с отличия от конкурса на ИКЕА

 

    Най - добрите рисунки на учениците от 2,4,5,6 и 7 клас на 25 ОУ бяха отличени със сертификати, а самите проекти бяха качени в сайта на ИКЕА, където събраха стотици харесвания. Проектите за плюшена фантазна детска играчка бяха сътворени от учениците на Невена Серафимова в часовете по изобразително изкуство.