Участие на 25 ОУ „Д-р П. Берон” в 19-то по ред издание на 

Световното Биенале на детската рисунка в град Йокохама, префектура Канагава в Япония

 

 

    Биеналето е инициирано през далечната 1981 година и се организира от Японската асоциация за международно сътрудничество. Международният форум предоставя възможност на деца от целия свят да участват в него със свои рисунки и чрез силата на изкуството да дадат израз на своите мечти и въображение.

    Представяйки творби на деца от цял свят, биеналето учи на толерантност и уважение днешните деца, които ще бъдат утрешните лидери на света. В миналогодишното 18-то издание на конкурса са взели участие 26 000 творби на деца от 95 страни от всички континенти. Голямата награда тогава бе спечелена от 7-годишно българче.

    Тази година учениците на Невена Серафимова от 1в, 1г, 6б и 7а класове на 25 ОУ сътвориха в час по Изобразително изкуство своите рисунки, представяйки чрез тях детските си въжделения, гледни точки за света и  многообразието на българската култура.

    Да се надяваме на успех и награди. Но и да не забравяме, че самият факт на нашето участие в далечна Япония е едно културно пътешествие, а детското творчество е най - добрия посланик на мира в тревожния свят, в който живеем днес.

Рисунките на учениците може да видите тук